Mes naudojame slapukus ('cookies'). Naršydami jus sutinkate su slapukų naudojimu.

Sutinku su naudojimu Sužinoti daugiau
Lietuvos nacionalinė vartotojų federacija

Nacionalinės vartotojų konfederacijos pateiktas atsakymas.

Laba diena,

Atsakydami informuojame, jog remiantis Elektroninių ryšių paslaugų teikimo taisyklių (ERPTT) 5 punktu, paslaugų gavėjui paslaugos teikiamos sudarius paslaugų teikimo sutartį raštu arba teikėjo nustatytais atvejais konkliudentiniais veiksmais. Konkliudentiniais veiksmais sudarytoms sutartims prilyginamos visos sutartys, sudarytos nerašytine forma. Pastebėtina, kad viešas paskelbimas apie teikiamas paslaugas ir jų teikimo sąlygas nenustatytam asmenų skaičiui yra viešoji oferta (Lietuvos Respublikos civilinio kodekso (toliau – CK) 6.171 straipsnis). Ji išreiškia oferento ketinimą būti sutarties saistomam ir įsipareigojančiam akcepto atveju (CK 6.167 straipsnis). Ofertos priėmimas (akceptas) sukelia teisinius padarinius (CK 6.173 straipsnis), tai reiškia, kad Jūs konkliudentiniais veiksmais (įsigydamas Pildyk SIM kortelę ir pradėdamas naudotis paslaugomis) išreiškėte sutikimą naudotis paslaugomis UAB „Tele2" (bendrovė) išankstinio mokėjimo paslaugos PILDYK teikimo taisyklėse ir viešai interneto svetainėje paskelbtomis sąlygomis, taip išreikšdamas, kad šios sąlygos Jums yra priimtinos.



Gavusi Jūsų kreipimąsi, LR Ryšių reguliavimo tarnyba (Tarnyba) įvertino bendrovės viešai skelbiamą informaciją apie siūlomus mokėjimo planus bei jų pratęsimo sąlygas. Tarnyba nustatė, kad išankstinio mokėjimo paslaugos „Pildyk" tinklalapyje (https://mano.pildyk.lt/planai) viešai skelbiami mokėjimo planų pasiūlymai bei pateikiama visa informacija apie įvairių akcijų sąlygas, kuriomis Jūs galite pasinaudoti. Tarnyba nustatė, kad mokėjimo planų aprašymuose be kita nurodoma, jog mokėjimo planas "prasitęsia automatiškai, sąskaitoje esant pakankamam pinigų likučiui. <...> Sustabdyti automatinį plano prasitęsimą galima išsiuntus STOP numeriu 1556 (0,10 €/SMS). Tokiu būdu, pasibaigus plano naudoms ar galiojimo laikui ir neužsisakius jokio kito plano, įsigalios standartiniai tarifai.". Atsižvelgus į tai, Tarnyba vertina, kad Jūs turite galimybę susipažinti su viešai skelbiama bendrovės informacija, be kita ko, skelbiami ir kiti Pildyk sąskaitos papildymo būdai (mokėjimo kortelė, el. bankininkystė, papildymo kvitas, mobilusis papildymas) nei bankiniai nuskaitymai. Tokiu būdu, papildant Pildyk sąskaitą sąmoningai tik tam tikra pinigų suma bei nesant pakankamam pinigų likučiui, mokėjimo planas, pasibaigus jo galiojimo laikotarpiui, nebūtų automatiškai užsakomas pakartotinai bei Jums įsigaliotų standartiniai tarifai.

Informuojame, kad Tarnyba negali daryti įtakos paslaugų teikėjų siūlomiems planams, jų sandarai. Tuo atveju jei bendrovės siūlomi išankstinio apmokėjimo planai Jums netinka, siūlome Jums įvertinti šios įmonės ar kito paslaugų teikėjo viešai skelbiamus mokėjimo planus, taip pat ir abonentams, ir pasirinkti tokias paslaugų teikimo sąlygas, kurios Jums yra labiausiai priimtinos ir labiausiai atitinka naudojimosi paslaugomis įpročius ir poreikius.



Pagarbiai,

Edita Radvanskienė

Patarėja

Skundų skyrius

Tinklų reguliavimo departamentas

LR ryšių reguliavimo tarnyba

tel. (8 5) 210 5667

faks. (8 5) 216 1564

el.p. edita.radvanskiene@rrt.lt