Mes naudojame slapukus ('cookies'). Naršydami jus sutinkate su slapukų naudojimu.

Sutinku su naudojimu Sužinoti daugiau
Lietuvos nacionalinė vartotojų federacija

KELIONIŲ AKADEMIJA pateiktas atsakymas.

Laba diena,

dėkojame, kad kreipiatės. Klientų Džiuljetos Graicevičienės ir kartu vykstančių asmenų kelionė nėįvyko dėl pandemijos pasaulyje. UAB "Kelionių akademija" yra kelionių agentūra, kuri padeda keliautojams užsakyti keliones pas kelionių organizatorius. Šios kelionės organizatorius yra UAB " TEZTOUR" ir pinigus keliautojams grąžina tiesiogiai kelionės organizatorius. Iki 2021 sausio 14d. Lietuvoje galiojo civilinio kodekso pataisos (Lietuvos Respublikos civilinio kodekso 6.751 straipsnio pakeitimo įstatymas Nr. XIII-2956), kuriomis ekstremalios situacijos atveju atšaukus kelionę, kelionių organizatoriams įteisintas ilgesnis pinigų grąžinimo terminas. Pagal jį buvo teigiama, kad pinigus kelionių organizatorius turi grąžinti per 90d. nuo apribojimų nurodytų turizmo įstatymė pabaigos.
Visą straipsnio nuorodą galima rasti Vartotojų teisių puslapyje https://www.vvtat.lt/informacija-vartotojams-koronaviruso-laikotarpiu/677/keiciasi-pinigu-uz-neivykusias-keliones-grazinimo-terminas:1474

2021 sausio 14d Lietuvos respublikos seimas priėmė sutarimą, kuriuo koreguojamas minėtas civilinio kodekso straipsnis, ir kelionių organizatoriai pinigus turistams turi grąžinti per 14d skaičiuojant nuo vasario 15d. Informacija apie terminus galite rasti taip pat ir vartotojų teisių puslapyje:
https://www.vvtat.lt/naujienos-ir-pranesimai-ziniasklaidai/377/trumpinamas-pinigu-uz-neivykusias-keliones-grazinimo-terminas:1763


Klientai buvo informuoti, kad mes kaip kelionių agentura, esame perdavę jų prašymus kelionių organizatoriui ir jis grąžinimus darys pagal įstatymą.

Nuoširdžiai apgailestaujame dėl susiklosčiusios situacijos ir dėkojame klientams už kantrybę.

Kelionių akademija