Mes naudojame slapukus ('cookies'). Naršydami jus sutinkate su slapukų naudojimu.

Sutinku su naudojimu Sužinoti daugiau
Lietuvos nacionalinė vartotojų federacija

Nacionalinis pagalbos centras pateiktas atsakymas.

Remiantis 2020 m. gruodžio 29 dieną, www.vartotojuskundai.lt svetainėjė, klientės pateikta informacija pateikiame paaiškinimą, dėl susidariusios situacijos.
1. Klientė įsigijo Hangzhou Lysun Biontechnology Co. Ltd. Gaminamus testus, kurių:
Santykinis IgM antikūnų jautrumas / specifiškumas: 95,5% ir 100%.
Santykinis IgG antikūnų jautrumas / specifiškumas: 100% ir 98%.
Patikimumo intervalas 95proc.
2. 2019-nCoV IgG/IgM greitojo tyrimo priemonė yra skirta tik profesionaliam naudojimui ir yra riboto naudojimo (žiūrėti instrukciją). Informacija apie tai, kad testai skirti profesionaliam naudojimui yra pateikta tiek interneto svetainėje sololab.lt, tiek instrukcijoje.
Neigiamas rezultatas gali atsirasti tuo atveju, jei bandinyje esančių viruso antikūnų kiekis yra mažesnis už tyrimo aptikimo ribas arba antikūnų, kurie yra nustatomi, toje ligos stadijoje, kai imamas mėginys, nėra.
Primename, kad testai skirti naudoti sveikatos priežiūros specialistams, kurie geba tinkamai įvertinti paciento sveikatos būklę ir sveikatos ypatumus (pvz.: jei pacientas vartoja tam tikrus medikamentus, turi supresuotą imuninę sistemą ar tam tikras ligas galinčias daryti įtaką imuninės sistemos atsakui) ir parinkti tinkamiausią tyrimo metodą.
Atsižvelgiant į tai kas pateikta aukščiau ir kliento pateiktą informaciją, preziumuojame, kad testai galėjo būti atliekami ne pagal nurodymus instrukcijoje (netinkamai paimamas mėginys tyrimui; užterštas tyrimui skirtas mėginys; naudotas netinkamas kiekis mėginio ar skiedžiamojo skysčio ar pan.). Netiksliai ir neprofesionaliai atliktas testas gali pateikti klaidingą atsakymą.
Atkreipkite dėmesį, kad visi greitieji sveikatos testai turi paklaidas ir gautus rezultatus rekomenduojama patvirtinti papildomais tyrimais.