Mes naudojame slapukus ('cookies'). Naršydami jus sutinkate su slapukų naudojimu.

Sutinku su naudojimu Sužinoti daugiau
Lietuvos nacionalinė vartotojų federacija

Viešoji įstaiga Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stotis pateiktas atsakymas.

Sveikatos srityje egzistuoja dvi informacinės sistemos:
1. Elektroninė sveikatos paslaugų ir bendradarbiavimo infrastruktūros informacinė sistema (toliau – ESPBI IS), pasiekiama per interneto svetainę www.esveikata.lt, kuri užtikrina Lietuvos e. sveikatos sistemos subjektų bendradarbiavimą ir jų informacinių sistemų integraciją, e. sveikatos paslaugų veikimą ir prieigą prie viešojo administravimo institucijų informacinių išteklių. Asmens duomenys ESPBI IS tvarkomi siekiant teikti pacientams su sveikatinimo veikla susijusias paslaugas, identifikuoti pacientus ir sveikatinimo veiklą vykdančius specialistus. Pasaulyje paskelbtos koronaviruso pandemijos kontekste ši sistema yra skirta kaupti informaciją apie pacientams (klientams) atliktų tyrimų rezultatus bei pacientų (klientų) vakcinavimo faktus. Šios sistemos duomenys naudojami formuojant ES Skaitmeninį COVID pažymėjimą ir Galimybių pasą. Valstybės įmonė Registrų centras yra pagrindinis ESPBI IS tvarkytojas.
2. Ekstremalių situacijų valdymo informacinė sistema (toliau – ESVIS), pasiekiama per interneto svetainę www.1808.lt, kuri užtikrina informacijos (asmenų registracijos duomenų, laboratorinių tyrimų duomenų) valdymą ekstremaliosios situacijos metu. Asmens duomenys ESVIS tvarkomi siekiant ekstremaliosios situacijos metu užtikrinti visuomenės interesą sveikatos srityje, informacijos valdymą, jos perdavimą, prevencinių priemonių taikymą ir vykdymą, ESVIS pacientų ir naudotojų identifikavimas asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimo tikslu, pacientų registracija į „Karštąją liniją 1808“ (toliau – 1808), laboratorinių tyrimų atlikimui, vakcinavimui, sukauptų duomenų analizei ir statistikai teikti. Pasaulyje paskelbtos koronaviruso pandemijos kontekste ši sistema yra skirta aptarnauti mobiliuosius tyrimų punktus, vakcinacijos centrus ir Karštąją liniją 1808. Šios sistemos sukaupti duomenys yra perduodami į ESPBI IS saugojimui. GMPS yra pagrindinis ESVIS tvarkytojas.
Kai tyrimo rezultatas suvedamas į ESPBI IS, tuomet nustatytu laiku ir periodiškumu PGR tyrimų rezultatai importuojami ir į ESVIS sistemą. Šioje sistemoje, atlikus PGR tyrimą, atsakymas visada matomas toks, koks jis pateiktas ESPBI IS.
Jūsų atveju, 10-04 tyrimo atsakymas matomas – neigiamas, sistemoje klaidų nėra.