Mes naudojame slapukus ('cookies'). Naršydami jus sutinkate su slapukų naudojimu.

Sutinku su naudojimu Sužinoti daugiau
Lietuvos nacionalinė vartotojų federacija

Gintarine vaistine pateiktas atsakymas.

PAAIŠKINIMAS
2020 m. rugpjūčio 7 d.

2020 m. liepos 29 d. UAB ,,Gintarinė vaistinė’’ elektroniniu paštu gavo klientės Editos Plytnikaitės (toliau - Klientė) skundą, kuriame nurodė, kad 2020 m. balandžio 24 d. pirko Gintarinėje vaistinėje internetu ,,JAMIESON MULTI COMPLETE WOMEN” maisto papildus moterims (toliau – Maisto papildai). Klientė skundėsi, kad jos pirkti papildai jiems einant į pabaigą yra sugedę ir sulipę ir paprašė įvertinti ar tokios kokybės vitaminai negali pakenkti sveikatai.
Tą pačią dieną UAB ,,Gintarinė vaistinė’’ elektroniniu paštu gavo iš Lietuvos nacionalinės vartotojų federacijos per el. svetainę – www.vartotojuskundai.lt, tą patį elektroninį klientės Editos Plytnikaitės skundą (toliau - Skundas). Lietuvos nacionalinė vartotojų federacija nurodė per 14 kalendorinių dienų (iki 2020 m. rugpjūčio 12 d.) atsakyti į vartotojo skundą/pretenziją sutinkant su vartotojo reikalavimais arba derybų būdu skundą išsprendžiant taikiai, arba pateikiant išsamų motyvuotą rašytinį atsakymą.
2020 m. liepos 29 d. mes pateikėme užklausimą bendrovei ,,Jamieson Laboratories Ltd.’’, kuri yra Maisto papildų gamintojas (toliau - Gamintojas), dėl ko Klientės pirkti Maisto papildai galėjo būti sugedę, sulipę ir ar gali pakenkti sveikatai.
2020 m. liepos 30 d. Gamintojas pateikė atsakymą, kad norint išsiaiškinti dėl ko Maisto papildai yra sugedę, sulipę ir ar gali pakenkti sveikatai yra reikalinga atlikti laboratorinį tyrimą. Gamintojas paprašė atsiųsti klientės Editos Plytnikaitės likusias ,,JAMIESON MULTI COMPLETE WOMEN” papildų tabletes su buteliuku dėl jų ištyrimo laboratorijoje (Kanados valstybėje).
2020 m. liepos 31 d. ir 2020 m. rugpjūčio 3 d. Klientei buvo pateikti prašymai dėl likusių ,,JAMIESON MULTI COMPLETE WOMEN” maisto papildų tablečių su buteliuku pristatymo į jos pasirinktą Gintarinę vaistinę.
2020 m. rugpjūčio 7 d. Klientė pristatė Maisto papildų likučius su buteliuku į vaistinę, esančią adresu: Bajorų kel.4, Vilniuje.
Pažymėtina tai, kad Klientė Maisto papildus pristatė į vaistinę tik 2020 m. rugpjūčio 7 d. iš kurios jie buvo paimti ir išsiųsti į Kanados valstybėje įsikūrusią Gamintojo laboratoriją, todėl iki 2020 m. rugpjūčio 12 d. mes nespėsime atsakyti į vartotojo skundą/pretenziją, nes mes patys dar negausime iš Gamintojo atliktų Maisto papildų laboratorinio tyrimo rezultatų. Vos tik gavus iš Gamintojo laboratorinio tyrimo rezultatus, iškart pateiksime Klientei bei Lietuvos nacionalinei vartotojų federacijai išsamų motyvuotą rašytinį atsakymą.
Atsižvelgiant į tai, kas aukščiau išdėstyta Klientei bei Lietuvos nacionalinei vartotojų federacijai išsamų motyvuotą rašytinį atsakymą pateiksime tik kai gausime Maisto papildų Gamintojo laboratorinio tyrimo rezultatus.

Pagarbiai,
Teisininkė
Ernesta Strankauskė